Bodrum, film festivaline hazır

MUĞLA (İHA) - Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Bodrum Belgesel Film Festivali'nde festival yürüyüşünün ardından ilk film gösterimi gerçekleştirildi.

Alternatif Sinemacılar, Belgesel Sinemacılar Birliği, Bodrum Marmara Koleji ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile düzenlenen festival, ünlü sinema oyuncusu Cüneyt Arkın, yönetmenler Derviş Zaimoğlu ve Yeşim Usluoğlu ile festival sponsorlarının da katıldığı yürüyüş ile başladı.

Bodrum Belediye Meydanı'ndan başlayan festival yürüyüşünün ardından, Nurol Kültür Merkezi'nde, Türk-Yunan ortak yapımı olan ve Derviş Zaimoğlu ile Panicos Chrysanthou tarafından yönetilen "Paralel Yolculuklar" filminin gösterimi gerçekleştirildi. Festival Komitesi Başkanı Remzi Kazmaz, festivalin Bodrum'un denizi ve kumunun yanında tarihi ve kültürünü de yansıtmayı amaçladığını söyledi. Cüneyt Arkın ise festivalde yayımlanan belgeselleri izlemeye tüm Bodrumlular'ı davet etti.

Reklam
Reklam

Uluslararası Bodrum Belgesel Film Festivali'nde, 6 Haziran'a kadar yerli ve yabancı 40 kadar filmin ücretsiz gösterileceği bildirildi.