Bodrum Yel Değirmenleri Yurt Dışına Açılıyor

Bodrum'un simgesi haline gelen yel değirmenlerinin minyatürleri, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da pazarlanıyor.

Bodrum'un simgesi haline gelen yel değirmenlerinin minyatürleri, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da pazarlanıyor.

Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kurulan tesiste, yel değirmenleri minyatürleri yapılıyor. Yel değirmenlerinin üzerine Bodrum'a özgü begonviller ve manzara figürleri işleniyor. Minyatür yel değirmenlerini üreten işletmenin sahibi Doğan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un simgesi yel değirmenlerini yaşatmak için çalıştıklarını söyledi.

Demir, değirmenlerin 7'den 70'e herkesin ilgisini çektiğini belirterek, "Yerli yabancı herkes bu ürünü bizden talep ediyor. Üretim işini Bodrum'da yapıyoruz. Desen işlemlerini biz yapıyoruz. Yazın ressamlarımız çalışarak değirmenlerin üzerine begonvil, Bodrum manzarası ve koy figürleri işliyor. Talep edildiği sürece değirmenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

-Hollanda ve İtalya'ya ihraç ediliyor-

Yel değirmenlerini 2010 yılından bu yana ürettiklerini anlatan Demir, değirmenleri Hollanda ve İtalya'ya pazarladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu ürüne oldukça fazla talep var. Marmaris, Kuşadası, Çeşme gibi yerlere veriyoruz. Son olarak da yurt dışı bağlantılarımız var. Hollanda ve İtalya'ya bu ürünü gönderiyoruz. Bodrum'un değirmenleri yurt dışına açıldı diyebiliriz. Bodrum'un simgesi çok özel bir değirmen."

Yel değirmenlerinin minyatürünü yapan Halil Nergis ise tatilcilerin özellikle üç boyutlu değirmen figürlerini çok sevdiğini dile getirdi.

Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: