Bodrum’a Yeni Devlet Hastanesi

Turizmin önemli merkezlerinden Bodrum’da hizmet veren ve fiziki şartları yeterli olmayan Devlet Hastanesi’nin yerine 150...

Turizmin önemli merkezlerinden Bodrum’da hizmet veren ve fiziki şartları yeterli olmayan Devlet Hastanesi’nin yerine 150 yataklı yeni modren hastane yapılması için, Ak Parti Muğla Milletvekillerinin seçim beyannamesinde yer alan yeni hastane projesinin arazi tahsisi Başbakanlıkça onandı.

150 yataklı modern bir devlet hastanesi, yarımadanın tam ortasında bulunan Konacık beldesinde 50 dönüm arazi üzerinde 27 bin m2 kapalı inşaat olarak yapılacak. Yarımadanın her yerine eşit mesafede bulunan hastane son teknoloji ile donatılacak.

Reklam
Reklam

SAĞLIK TURİZMİNE MODEL OLACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, yapılacak hastanenin aynı zamanda sağlık turizmi ihtiyaçlarına karşılık vereceğini ve bu konuda bir model teşkil edeceğini ifade ettiler. Arazi tahsisiyle ilgili dosyanın Başbakan tarafından onaylandığını ve yazının Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gönderildiğini söyleyen Ak Parti Muğla Milletvekilleri, tturizm kenti Bodrum’un turizm gereklerini tek tek yerine getirmek konusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade ettiler. Turizm yollarıyla ilgili de Kültür Bakanlığından ödeneğin gönderildiğini ve bu yolların bakımının yapılacağını söyleyen Ali Boğa ve Yüksel Özden, bugüne kadar yapılan çalışmaların meyvelerini tek tek vermeye başladığını ifade ettiler.

BODRUM’A YAKIŞMIYORDU

Şu anda hizmet veren Devlet Hastanesinin gerek fiziki şartları ve gerekse yolları nedeniyle bir turizm beldesine yakışmadığını da söyleyen milletvekilleri, gerek Bodrumlular ve gerekse Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistlere modern ortamlarda yeterli sağlık hizmetinin bu şartlarda verilemeyeceğini açıkladılar. 150 yataklı modern bir hastane onayını aldıklarını, ilerde gerekirse inşaat alanı itibariyle yatak kapasitesinin 150 yataktan 250 yatağa çıkarılabileceğini de sözlerine eklediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: