Bodrum'da 4 bin kaçak bina yıkılacak

MUĞLA (İHA) - Muğla il genelinde 1991 yılından bu yana kaçak ve imara aykırı yapılan binalarla ilgili yıkımlar Marmaris'in Taşlıca köyünde başladı. İl genelinde yaklaşık 4 bin kaçak binanın bulunduğu öğrenildi.

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yıkım kararı alınan kıyı şeridi, SİT alanı, orman ve özel mülkiyet içindeki kaçak yapılan ile ilgili olarak ilgili kişilere yıkım kararı için yazı gönderilmişti. Yıkımı kendileri yapmayacak olan vatandaşlardan ayrıca yıkım bedeli alınacak. Muğla il genelinde Bodrum Mazı Köyü ve Salih Adası'nda 10 bina, Marmaris'te 724, Ortaca Sarıgerme'de 10, Milas, Datça, Fethiye ve Dalaman'da da yaklaşık 3 bin bina yıkılacak. İl Özel İdare Genel Sekreterliği Bayındırlık Müdürlüğü ekipleri ilk yıkımlarını Marmaris Taşlıca köyünde gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yıkım kararı alınan ve yıkımı kendisinin yapacağını belirten kaçak bina sahibi sayısı ise bugüne kadar 5 kişinin olduğu öğrenildi. Kaçak binaları kendisi yıkmak istemeyen kaçak bina sahiplerinden yıkımı gerçekleştiren iş makinelerinin bedeli İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından tahsil edilecek.