Bodrum'da Adli Yıl Açılış Töreni

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, 2012-2013 yılının Türkiye'ye ve tüm insanlığa barış, esenlik ve mutluluk getirmesini ve yargı yönünden başarılı

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, 2012-2013 yılının Türkiye'ye ve tüm insanlığa barış, esenlik ve mutluluk getirmesini ve yargı yönünden başarılı bir dönem olmasını diledi.

Adli yılın açılış töreni kapsamında Bodrum Adalet Sarayı önünde toplanan avukat, savcı ve hakimler, Atatürk büstü önüne çelenk bıraktı. Daha sonra Adalet Sarayı içindeki konferans salonunda devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, burada yaptığı konuşmada, "2012-2013 yılının Türkiye'ye ve tüm insanlığa barış, esenlik ve mutluluk getirmesini ve yargı yönünden başarılı bir dönem olması diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Keskin, Türkiye'de çağdaş bir yargı sistemi kurulmasını sağlayan, demokrasiyi getiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onunla mücadeleye katılanları sonsuz sevgi, saygı ve minnet duygularıyla andığını kaydetti.

Muğla Barosu Bodrum temsilcisi Cavidan Karaöz Özyiğit ise her yıl olduğu gibi bu yıl da adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancı oluşturacak kararlara imza atılmasını diledi.

Özyiğit, gelişmekte olan Türkiye'de yargı alanındaki sorunları çözmek için kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu söyledi.

Yargı mensuplarının işbirliği ve karşılıklı hoşgörüsü ile çağdaş ve sorunlardan arınmış bir yargı sistemine kavuşmasının en büyük dilekleri ve amaçları olduğunu belirten Özyiğit, "Her adli yılda talebimiz, Bodrum gibi köy ve beldeleri ile nüfusu 150 bine dayanmış bir ilçenin Adalet Bakanlığı bölge sıralamasında mutlaka 1. bölge olması, Ağır Ceza Mahkemesi, ayrı bir aile ve ayrı bir iş mahkemesinin kurulmasıdır. Bunun için yıllardır baromuz tüm gayreti göstermiş ve göstermektedir. Ancak halen bu çabalar sonuçsuz kalmıştır. Temennimiz en yakın zamanda Bodrum'un hak ettiğini elde etmesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Özyiğit, Bodrum adliyesinde görev yapan avukatlardan otoparka giriş ücreti alınmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Avukatların adliyeye görevlerini yapmak için geldiklerine işaret eden Özyiğit, "Çoğu zaman duruşmaların çok fazla olduğu zamanlarda abonesi olduğumuz otoparka araç bile koyamaz durumu gelinmektedir. Otopark ihalesinin ağır yükünün avukatların omuzlarına yüklenmesi karşısında sayın Başsavcımızdan çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Sorunların ortak, ancak çözümsüz olmadığını anlatan Özyiğit, Türkiye'de hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının, adil yargılanma hakkının, demokrasinin tam anlamıyla yaşama geçirilmesinin, kendilerinin kararlı mücadelesi ile gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: