Bodrum'da alev alev yanan tekne battı

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümbet Koyu Bataklık Mevkii'nde bulunan teknelerden ikisinde, bu sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangında bir tekne tamamen yanarken bir tekne de hasar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Gümbet Koyu Bataklık Mevkii'nde kıyıya bağlı teknelerden ikisinde bu sabah saatlerinde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Ali Kıran'a ait 12 metre uzunluğundaki Sina isimli yelkenli teknede başlayan yangın, yanında bağlı olan 7.5 metre uzunluğundaki Zekeriya Dağ'a ait Deniz isimli tekneye de sıçradı. Olay yerine gelen Bodrum Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek Deniz isimli teknedeki yangını kısa sürede söndürdü. Halatlarının yanması sonucu 15 metre açığa sürüklenen Sina isimli tekneye müdahale etmekte zorlanan itfaiye ekipleri, zor anlar yaşadı. Demirli olduğu için bir süre 15 metre açıkta kalan tekneye diğer teknelerin üzerinden uzaktan su sıkmakla yetinen ekipler, daha sonra Yağız isimli tekneyle denizden müdahale etmeye çalıştılar. Şiddetli rüzgar yüzünden müdahalede başarılı olamayan ekipler, teknenin tamamen yanması ve demirinin de düşmesi sonucu müdahaleyi bıraktı.

Reklam
Reklam

Gümbet Koyu içerisinde yanarak bir süre sürüklenen tekne yaklaşık 2 kilometre sonra parçalanarak battı. Yangın sırasında diğer teknelerde uyuyan vatandaşlar, emniyet güçleri tarafından uyandırılarak uzaklaştırıldı.

Konuyla ilgili tahkikat başlatırken, yangının çıkış sebebinin araştırıldığı öğrenildi.