Bodrum'da "Ekolojik Sorunlar ve Çözüm" söyleşisi düzenlendi

Muğla Barosu ve Bodrum Mavi Yol Girişimi tarafından Bodrum'da, "Ekolojik Sorunlar ve Çözüm" adlı söyleşi düzenlendi.

Muğla Barosu ve Bodrum Mavi Yol Girişimi tarafından Bodrum'da, "Ekolojik Sorunlar ve Çözüm" adlı söyleşi düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Üyesi Avukat Ömer Aykul, Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, Türkiye'deki ekolojik sorunlar ve çözümleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Yaklaşık 15 senedir çevre ile uğraştığını ve aynı zamanda TEMA Vakfı'nın hukuk danışmanlığını yaptığını söyleyen Aykul, insanlara ekolojik hukukun ne olduğunu anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Çevrenin insan odaklı olduğunu dile getiren Aykul, artık çevre kavramının değiştiğini, bunun yerine eko-sistem ve insanın da içinde olduğu bir sistemin önemini anlatmaya çalıştıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki korunan alanın yüzde 4 olduğunu ifade eden Aykul, "Dünya ortalaması ise yüzde 12. Jeolojik devirle oluşan doğal sit acaba ülkemizde kaç tane, ben merak ediyorum. Bu çok önemli ve mutlaka kamuoyunun gündemine getirilmesi gerekir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: