Bodrum'da Elektrik Eylemi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde müteahhit ile arsa sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle site...

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde müteahhit ile arsa sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle site sakinleri elektriksiz kaldı.

Bitez Flora Siteleri’nin elektriklerinin kesilmesi sonucunda site sakinleri elektriksiz kaldı. 2006 yılında inşaatına başlanan ve 36 dairesi olan Flora Sitesi sakinleri, müteahhit ile mülk sahibi arasında çıkan tartışmalar sonucu mağdur oldu. Edinilen bilgiye göre Flora Sitesi’ndeki konutlara daha önce şirket aboneliği üzerinden elektrik bağlandı. Şirket gözüktüğü için arsa sahibi, abonelik için belediyeye başvurdu. Yetkili olmayan kişilerden çıkan imzalarla iskanı bulunmayan evlere elektrik verilemeyeceğinden elektrik dağıtım firması sitedeki konutlara giden elektriği kesti. İnşaat tamamlandı ancak iskan ruhsatı olmadığı gerekçesi ile elektrik verilmedi. 2 gündür elektrikleri olmayan vatandaşlar, site kapısı önünde eylem yaptı. Alkışlı protesto yapan vatandaşlar, daha sonra elektrik dağıtım firması AYDEM yetkililerini çağırarak elektriklerini açtırmak istedi. Siteye gelen görevliler yapacak bir şey olmadığını söyleyince 9 bin 600 metrekarelik alana kurulan sitede elektrik sorunu giderilemedi.

Reklam
Reklam

Site sakinleri 2 gündür elektrikleri olmadığını belirterek, “Elektriklerimiz yok, buzdolaplarımız çalışmıyor, her şeyimiz mahvoldu. Kurban Bayramı’ndan yeni çıktık, etlerimiz koktu. Otellerde kalıyoruz, kimse bu konuya el atmıyor. Müteahhit ile arsa sahibi arasındaki bu durum bizleri mağdur etti. Sularımız da elektriğe bağlı olduğu için sular da yok. Bodrum’un en nezih yerlerinden birinde yaşadığımız şu duruma bakın. Yeter artık bizi yıldırıp evlerden çıkmamızı istiyorlar ama biz yılmayacağız” dediler.

Polis ekiplerinin gelmesi ile birlikte vatandaşların birçoğu otele giderken, bazıları ise elektrik olmayan evlerine girerek eyleme son verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: