Bodrum'da Engelli Öğrencilere Diş Taraması

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlileri, Bodrum Sağlık Vakfına ziyarette bulundu.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlileri, Bodrum Sağlık Vakfına ziyarette bulundu.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Prof. Dr. Fahinur Ertuğrul, Doç. Dr. Nazan Ersin ve 17 diş hekiminden oluşan ekip, Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri ve velilerine ağız ve diş bakımı ve tedavisi amacıyla ziyarette bulundu.

İzmir Valiliği Engelliler Koordinasyonu, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğiyle yurt genelinde yaklaşık 4 bin engelli çocuğun diş tedavilerini gerçekleştiren ekip, Turgutreis beldesindeki Bodrum Sağlık Vakfı'ndaki çocukları ve velilerini tedavi etti.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 60 engelli öğrenci ve aile bireylerinin diş muayene ve tedavisini yapan ekibin başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, ziyaret ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfı 2003 yılında yine aynı hizmet kapsamında ziyaret ettiklerini, Türkiye'nin her yerini dolaşarak gönüllü hizmet verdiklerini söyledi.

Bodrum'da 60 öğrenci ve velisinin diş taramasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Sabah, şöyle konuştu:

"Bu hizmeti her yerde veriyoruz. Türkiye'de zihinsel engelli eğitim merkezlerinde, devlete bağlı eğitim merkezlerinde diş hekimliği hizmeti veriyoruz. Muayenelerini yapıyoruz, bize tahsis edilen otobüsle gezerek modern şartlarda tedavi ediyoruz. Bu hizmeti 10 yıldır yapıyoruz. 75 bin kilometre yaptık. Hakkari Uludere, Batman gibi yerlere de gittik. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyoruz."

Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Şafak Yaşar ise Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimliği Derneğine engelli çocuklara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: