Bodrum'da Kadınlar Reçellerini Yarıştırdı

Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde düzenlenen "En Lezzetli Reçel" yarışmasında 22 kadın, evde hazırladıkları yöresel reçelleriyle yarıştı.

Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde düzenlenen "En Lezzetli Reçel" yarışmasında 22 kadın, evde hazırladıkları yöresel reçelleriyle yarıştı.

Çatal Ada Sanat, Çevre ve Turizm Derneği tarafından Kasaplar Caddesi'nde "En Lezzetli Reçel" yarışması düzenlendi. Dernek Başkanı Deborah Semel Demirtaş, yarışmada yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri yarışmaya 22 kadının katıldığını söyledi.

Kadınların evde hazırladıkları turunçgil reçellerini özenle ambalajladıklarını ve jüri üyelerinin beğenisine sunduklarını anlatan Demirtaş, bölgelerinde yetişen turunçgilleri değerlendirmek ve tanıtımını yapmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Demirtaş, evde yapılan ürünlerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Jüri üyelerinden Sevgi Alemdar ise reçelleri tat, dış görünüş ve lezzet kategorilerinde değerlendirdiklerini söyledi.

Yarışma sonucunda iki dalda birinci olan Ruhat Yalın, emeklerinin karşılığını aldığını, çok mutlu olduğunu kaydetti.

Muhabir: Ali Ballı / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz