Bodrum'da Kent Konseyinden Sağlık Ve Eğitim Projesi

Bodrum Kent Konseyi ve Üniversal Hospital Hastanesinin işbirliğinde hazırlanan sağlık ve eğitim programı Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan'a sunuldu.

Bodrum Kent Konseyi ve Üniversal Hospital Hastanesinin işbirliğinde hazırlanan sağlık ve eğitim programı Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan'a sunuldu.

Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen sunuma Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Başkan Yardımcısı Nermin Gönen, Universal Hospital Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Akdemir, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin, Özel Bodrum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Nedret Tanacı, İlçe Sağlık Müdürü, toplum sağlığı görevlileri ve belediyelerden görevliler katıldı.

Reklam
Reklam

Gelecek yıl uygulanması planlanan programın sağlık ayağını üstlenen Universal Hospital'da görevli kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Osman Akdemir, geliştirdikleri "Sağlık Tabip" programı hakkında bilgi verdi.

Pilot bölge olarak seçilen Cevat Şakir Mahallesi'nde başlaması, daha sonra bütün yarımadada uygulanması hedeflenen proje kapsamında, vatandaşların tansiyonları ölçülerek tansiyon rahatsızlıkları hakkında eğitimler verilecek.

Toplantıda konuşan Kaymakam Gödekmerdan, tansiyon rahatsızlıklarının Türkiye'de çok yaygın olarak görüldüğünü, böyle bir konuda çalışma yapan Kent Konseyi'nin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Gödekmerdan, bundan sonra düzenlenecek bu tür etkinliklerde her zaman destek olacaklarını kaydetti.

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: