Bodrum'da "Ön Yargılarımız Fotoğraflarda Kalsın" Sergisi

Aralarında yabancılarında olduğu 36 gencin çektiği fotoğraflardan oluşan "Ön yargılarımız Fotoğraflarda Kalsın" isimli sergi Bodrum'da açıldı.

Aralarında yabancılarında olduğu 36 gencin çektiği fotoğraflardan oluşan "Ön yargılarımız Fotoğraflarda Kalsın" isimli sergi Bodrum'da açıldı.

Kumbahçe Mahallesi'ndeki bir kafede açılan sergide Yunanistan, Polonya, Litvanya, Macaristan, Slovakya ve Türkiye'den 36 gencin ülkelerinde ve Türkiye'de çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Bodrum Dans Kulübü Derneği Başkanı Fatih Özvezneci, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin amacının, AB üyesi ülkelerden gelen gençlerin Türkiye hakkında edindikleri ön yargıları ortaya çıkararak, kültürler arasında anlayış oluşturmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Serginin yabancı ülkelerle gerçekleştirilen "Gençlik Değişim Projesi" kapsamında açıldığını ifade eden Özvezneci, "Gençlerimiz gelmeden önce ülkelerinde Türkiye ve birbirleri hakkında ön yargılarıyla ilgili fotoğraflar çekmişlerdi. Geldiklerinde bu fotoğrafları bizlerle paylaştılar. Türkiye'yi nasıl tanıdıklarını anlatan fotoğraflardı bunlar" dedi.

Daha sonra gençleri birçok etkinliğe götürdüklerini, bu etkinliklerde de fotoğraflar çektiklerini anlatan Özvezneci, bu fotoğraflardan oluşan, "Öncesi ve Sonrası Türkiye" konulu bir sergi oluşturulduğunu kaydetti.

Sergiye katılan Polonyalı Alıcja Zalewska, Avrupa dışından bir ülkeye ilk defa seyahat ettiğini, gelmeden önce ailesi ve çevresinden Türkiye'nin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıldığını anlattı.

Zalewska, Bodrum'a geldikten sonra bu korkuların yersiz olduğunu anladığını kaydetti.

Bir gün açık kalan serginin önümüzdeki günlerde farklı mekanlarda da açılacağı bildirildi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: