Bodrum'da "Torunum Olur Musun-" Projesi

Bodrum Lions ve Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions kulüpleri, Alzheimer hastaları için "Torunum Olur musun" adlı proje başlattı.

Bodrum Lions ve Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions kulüpleri, Alzheimer hastaları için "Torunum Olur musun" adlı proje başlattı.

Projede görev yapan Uzman Doktor Nükhet Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alzheimer'ın unutkanlığın hastalık boyutuna gelmesiyle ortaya çıktığına işaret etti. Unutkanlığı herkesin yaşayabileceğine değinen Vural, "Ama bu unutkanlık bazen daha derinleşir, günlük aktivitemizi etkiler. Bu durumda Alzheimer hastalığından söz etmek mümkündür" dedi.

Projede Bodrum Lions ve Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions Kulübü ile ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatan Vural, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Torunum olur musun birkaç adımdan oluşuyor. İlk adımda halkı bilinçlendirmeyi planladık. Liseli gençlerle iletişime geçip bir sosyal sorumluluk projesi olarak onları da bu konuya dahil etmeyi planladık. Alzheimer hastalarının ve yakınlarının sosyal desteğe zaman zaman ihtiyaçları oluyor. Bu proje ile hem gençlerde toplum bilinci yaratmayı ve sorumluluk aşılamayı hem de ailelere gerektiği yerde sağlık konusunda yardımcı olabilmeyi amaçlıyoruz."

Dünyada 25 milyon Alzheimer hastası olduğunu, bu rakamın Türkiye'de 400 binin üzerinde olduğunu söyleyen Dr. Vural, Bodrum ve yakın çevresi ile ilgili ellerinde kesin sayı olmadığını ifade etti.

Başlatacakları projenin 2-3 yıla yayılacağını ve birçok adımdan oluşacağını anlatan Nükhet Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerel yöneticiler ve Alzheimer dernek başkanlarıyla görüştük. Bir takım sempozyumlar yapmayı planladık. Bunun ikinci ve üçüncü adımlarında gençler, Alzheimerlılar birlikte oturup, onları dinlemeyi istedi. Gönüllü evi yapmayı planladık. Bununla ilgili bazı gönüllü vatandaşlarımızdan yardım gelmekte. Böyle bir yer olursa günlük birkaç saat Alzheimer hastalarının buluştuğu, çay içtiği, bir bakım evi, sevgi evi planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Proje ortaklarından Bodrum Lions Kulübü Başkanı Fatma Uyar, en önemli amaçlarının eğitime destek vermek olduğunu kaydetti. Bodrum Lions Kulübü Eğitim Sorumlusu İbrahim Turanlı ise yaptıkları çalışmalarla Bodrum'da daha bilinçli bir toplum yaratmayı hedeflediklerini bildirdi.

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: