Bodrum'daki Kaçak Operasyonu

Bodrum'da yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adasına gitmeye çalıştığı sırada ölen kişinin, 5 kişilik Iraklı ailenin en büyük ferdi olduğu

Bodrum'da yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adasına gitmeye çalıştığı sırada ölen kişinin, 5 kişilik Iraklı ailenin en büyük ferdi olduğu bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bodrum'a bağlı Ortakent-Yahşi beldesi Kabakum Plajında kaçaklar olduğu ihbarı üzerine bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, bir kişinin cesedi ile 1'i kadın, yaşları 14 ile 25 arasında olan 4 kişi olduğunu gördü.

Ölen kişinin cesedi cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer kaçaklar ise jandarma aracı ile karakola götürdü.

Reklam
Reklam

Yapılan araştırmada, ölen kişinin Irak uyruklu 51 yaşındaki Fuad Mustafa Abushamat olduğu öğrenildi. Bir organizatörün Irak uyruklu 5 kişilik aileyi yaklaşık 5 metre uzunluğundaki tekne ile Yunanistan'ın Kos Adasına götürmeye çalıştığı, tekne ile denize açıldıktan kısa bir süre sonra organizatörün denize atlayarak kaçmaya çalıştığı anlaşıldı.

Bu sırada teknede bulunan ailenin en büyük ferdi olduğu öğrenilen Irak uyruklu Abushamat'ın da organizatörü yakalayabilmek için peşinden denize atladığı, organizatör kaçmayı başardığı, ancak kaçak göçmenin yüzme bilmediği için boğularak hayatını kaybettiği tespit edildi.

Kaçakların İlçe Jandarma Karakolundaki işlemlerinin sürdüğü, işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.

Organizatörün yakalanması için başlatılan soruşturmanın da sürdüğü kaydedildi.

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: