Bodrum'daki yangın korkuttu

MUĞLA (İHA) Muğla'nın Bodrum ilçesinde, otluk ve çalılık arazide çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Çevre sakinleri, evlerine doğru ilerleyen yangına hortumla su sıkarak müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Jandarma Kavşağı mevkiinde, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Yeniköy Mahallesi, 1630 Sokak arasında kalan, aralarında zeytin ağaçlarının da bulunduğu otluk ve çalılık arazide saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, villa ve işyerlerinin bulunduğu çevreye kısa sürede yayıldı. Bodrum Belediyesi ile Konacık ve Bitez belde belediyelerine ait 5 itfaiye aracı, yangına müdahale etti.

Reklam
Reklam

Çevre sakinleri, rüzgarın da etkisi ile evlerine doğru yönelen alevler karşısında korku dolu anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, evlerindeki hortumlarla su sıkarak yangına müdahalede bulundu. Dumandan etkilenmemek için ağız ve burunlarını havlu ile kapatan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin uğraşları sonucu daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürülen yangını evlerinin terasından izledi. 5 dönümlük yerde etkili olduğu belirtilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.