Bodrum'dan Enduro geçti

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6. ayağı Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde gerçekleştirildi.

Turgutreis Beldesi Mandıra Köyü mevkiinde düzenlenen yarış yüzlerce motosiklet tutkunu tarafından izlendi. Tamamı 18 kilometre olan ve 3 etap olarak geçilen parkurda İstanbul, İzmir, Ankara ve Muğla gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden 23 motosiklet ve 5 ATV mücadele etti. Yarışmacılar zorlu parkurda rakiplerini geçebilmek için hem zamana hem de sert ve kaygan zemine karşı yarıştı. Yarışmacılar, parkurda bulunan rampalardan atlayarak izleyicilerden alkış alırken, zaman zaman motosiklet tutkunlarını toza boğdu. Bazı yarışmacılar ise zorlu parkura yenik düştü. Yarışın son etabında bitime metreler kala motosikleti arızalanan 26 numaralı Hasan Enç yarışı motosikletini taşıyarak bitirmek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Yarışmada, E1 A kategorisinde Şakir Şenkalaycı, E1B'de Hasan Enç, E2A'da Kutlu Torunlar, E2B'de İsmail Özgül, E3A'da Kunter Kuşçu, E3B'de Yılmaz Yıldırım ve ATV'de Sezgin Yüksel birinci olurken, genel klasmanda Kunter Kuşçu birinci, Şakir Şenkalaycı ikinci ve Kutlu Torunlar üçüncü oldu.