Bodrum'dan yaya yola çıkan çevreci Çanakkale'ye ulaştı

ÇANAKKALE (İHA) - Halkı trafik konusunda eğitmek ve çevre bilincini yaygınlaştırmak amacıyla 1 Haziran'da Bodrum'dan yola çıkan 70 yaşındaki çevre gönüllüsü Galip Baran, Çanakkale'ye geldi.

Çanakkale'de ilk olarak Aygaz Kavşağı'nda, trafik kurallarına uymayan vatandaşları elinde bulunan yazıyla uyaran Galip Baran, ardından valilik önünde yerden izmarit topladı. Yolculuğunun Ankara'da sona ereceğini hatırlatan Baran, "Eylemime 'Yurttaşlığa Çağrı Yürüyüşü' adını verdim. Amacım topluma trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırıp, çevre temizliğini öğretmek. Buradan Tekirdağ'a geçeceğim. Ondan sonraki güzergahım da İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir ve Ankara olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Sırtındaki çantasında da çeşitli çevreci mesajlar içeren pankartlar taşıyan Baran, sigaranın kötü bir alışkanlık olduğunu, toplumda herkesin bu alışkanlıktan uzak kalmasını istediğini söyledi. Baran, "Önemli olan cezaların artırılması değil, halkı eğitmek. Ben de gittiğim her yerde halkı çevre temizliği, sigaranın zararları ve trafik kuralları konusunda bilgilendirmeye çalışıyorum" diye konuştu.