Bodrum’un katı atık projesi hayata geçiyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, vahşi çöp depolamasına son verecek katı atık projesinde çalışmalar devam ediyor. Vali...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, vahşi çöp depolamasına son verecek katı atık projesinde çalışmalar devam ediyor. Vali Fatih Şahin’in başkanlığını yürüttüğü Bodrum Turizm Altyapı Birliği (BOTAP) tarafından uygulanan projesiyle ilgili olarak Valilik 75. Yıl Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Proje Koordinatörü İl Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kamil Karakaya başkanlığında birlik ve İl Özel İdare personeliyle projeleri hazırlayan Derya Mühendislik Müşavirlik İnşaat A.Ş. yetkilileri, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden de Prof. Dr. İzzet Öztürk ve Prof. Dr. İbrahim Alyanak katıldı.
Koordinatör Karakaya, Bodrum’daki vahşi depolama alanında 15 Ağustos 2011 tarihinde çıkan yangının, BOTAB tarafından yürütülen projenin önemini gösterdiğini söyledi. Projenin bugüne kadar geçirdiği safhalara değinerek, “Daha önce Bodrum Belediyeler Birliği tarafından yapılan çalışmalar, çeşitli nedenlerle sonuçlanmamıştır. Devamında ise bu projeyi yürütmek, BOTAB’a görev olarak verilmiştir. Daha önce yabancı bir firmayla protokol yapıldıysa da sonuç alınamamıştır. Bir yıl önce Sayın Valimiz Fatih Şahin tarafından, proje ekibi revize edilmiştir. Ekibimiz, düzenli bir şekilde toplanmış ve Ankara’da sıkça görüşmeler yapılmıştır. Değişik yerleşim birimlerinde daha önce yapılan tesisleri gezip tecrübelerinden faydalanarak, ortaya doğru bir proje koymak istedik.” dedi.
Projenin ihalelerini tamamlayarak firmaya yer teslimini yaptıklarını ifade eden Karakaya, “Siz yüklenici firmadan beklentimiz, bir marka olan Bodrum’a yakışır ve örnek olacak bir tesis yapmanızdır. Sayın Valimiz, ilçemizin bu sorununun çözümü için çok hassas davranmaktadır. Kendilerinin girişimleriye Kültür ve Turizm Bakanlığımız da bugüne kadar maddi anlamda büyük destekte bulunmuştur. Projenin acil bölümlerinin, 2012 yılı yaz veya sonbahar başındaki günlerde yapılmasını sağlamamız gerek. Böylece katı atık tesislerinin yapımı devam ederken vahşi depolama alanlarını da rehabilite etme şansı bulacağız.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Öztürk ve Prof. Dr. Alyanak da proje için öngörülerini ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz