Boeing'in Ticari Uçak Siparişleri 2014 Yılında Rekor Düzeye Çıktı

- Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing, 723 adet uçak teslimatı ve 232.7 milyar dolar değerinde kesin ticari sipariş ile

- Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing, 723 adet uçak teslimatı ve 232.7 milyar dolar değerinde kesin ticari sipariş ile rekor kırdı

Boeing'den yapılan açıklamada, "2014 yılında gerçekleştirdiği 723 adet teslimat ile, tek bir yıl içinde teslim edilen uçak sayısında global düzeyde bir sektör rekoru kırarak, üç yıl üst üste dünyanın en büyük uçak üreticisi unvanını korudu" denildi.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Ray Conner yazılı açıklamasında, "2014 yılında Boeing ekibi tarafından elde edilen başarı, özellikle yoğun rekabet ortamında benzeri görülmemiş bir başarı" dedi.

Reklam
Reklam

Conner, "Boeing’in başarıları yetenekli çalışanlarımızın kendilerini adamaları, müşterilerimizin ürünlerimize duydukları güven ve tedarikçilerimizle kurduğumuz ortaklıklar üzerine kuruludur" diye ekledi.

Boeing 2014 yılında, liste fiyatı üzerinden 232.7 milyar dolar değerinde 1,432 adet kesin sipariş aldı. Aynı zamanda, şirketin tamamlanmamış ticari siparişlere bağlı bekleyen işlerinin sayısı da tarihi bir yükselişle 5,789 uçak olarak gerçekleşti.

Boeing’in 2014 yılındaki teslimatlarının yüzde 60’ından fazlasını, geniş gövdeli uçak aileleri olan 747-8, 767, 777 ve 787 Dreamliner çift koridorlu uçaklar oluşturdu. Şirket, 2014 yılındaki 485 adet teslimat ile yeni nesil 737 programı kapsamında bugüne kadar en fazla sayıda tek koridorlu uçak teslimatını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz