Boğaz kesen gaspçı

Antalya'da eğitim gördüğü dersaneden çıkan 17 yaşındaki kız öğrenci M.A., evinin önünde bıçaklı gaspçının saldırısına uğradı.

Gaspçı, bıçakla boğazını keserek yaralayıp cüzdanını aldığı M.A.'nın yardım çığlıkları üzerine çevrdekiler tarafından yakalandı. Yediği dayakla kendinden geçen ve linç edilmek istenen gaspçıyı polis kurtarırken, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan M.A. hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Güvenlik Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde meydana geldi. Dersaneden dönen M.A., oturdukları apartmana gelip kapıdaki zile bastı. M.A. kapının açılmasını beklerken, arkasından yaklaşan saldırgan, ağzını kapatıp cüzdanını almak istedi.

Reklam
Reklam

Saldırgan, direnen M.A.'nın boğazını elindeki bıçakla keserek yaraladı. Kanlar içinde kalan talihsiz kızın cüzdanını alan saldırgan kaçmaya başladı. Kendini toparlar toparlamaz çığlık atarak yardım isteyen M.A.'nın imdadına çevredekiler yetişti. Bir yandan 112 acil yardıma ve polise haber verilirken, kısa süren kovlamaca sonucu saldırganı yakalayan yaklaşık 20 kişilik grup linç girişiminde bulundu. Tekme tokat dövülen saldırganı polis öfkeli kalabalığın elinden alırken, ambulans bekleyen M.A. da daha fazla kan kaybetmemesi için bir taksiyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kısa süren bir operasyonla boğazına iz kalmaması için estetik dikiş atılan genç kız Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alındı.

Aynı hastanede tedavisi yapılan saldırganın ise hırsızlık ve kasten adam yaralamaktan sabıkalı 16 yaşındaki G.Ç. olduğu anlaşıldı. G.Ç. de film ve tomografi çekimlerinin ardından taburcu edildi. Hastane çıkışında polislerin yardımıyla yürüyebildiği gözlenen G.Ç., gazetecilerin soruları üzerine "Hiçbirşey hatırlamıyorum" dedi. G.Ç.'nin 16 yaşından çok daha büyük gösterdiği ve gerçek yaşının tespiti için kemik ölçümü yapılacağı belirtildi, soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam