Boğaz Köprüsüne dev bayrak

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 10. yıla özel dev olimpiyat bayrağı Boğaziçi Köprüsü’ne asıldı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 10. yıla özel dev olimpiyat bayrağı Boğaziçi Köprüsü’ne asıldı. Dev bayrak, olimpiyatlar boyunca İstanbul Boğazı’nda dalgalanacak.

Boğaziçi Köprüsü’ne Şampiyon takımların bayraklarının asılması geleneksel hale geldi. Ancak bu kez Boğaz’da 10. Türkçe Olimpiyatları bayrağı dalgalandı. 10. yıla özel olarak hazırlanan dev Türkçe Olimpiyatları Logosu, olimpiyatlar boyunca İstanbul’un simgesi haline gelen Boğaziçi Köprüsü’nde dalgalanacak.

Reklam
Reklam

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan izinlerle bayrak dün Saat 21:00’de köprüye asıldı. Bayrakların köprüye asılması sırasında Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Boğaziçi Koruma Şube Müdürlüğü personeli de yardımcı oldu. Saatler süren hummalı çalışmadan sonra olimpiyat bayrağı, köprünün ortasından İstanbul Boğazı’nda dalgalandırıldı.

İstanbul’un simgesi durumundaki Boğaziçi Köprüsü’nün herkes için ayrı bir önemi var. Üzerinde konserlerin verildiği, tenis müsabakalarının yapıldığı, maratonların gerçekleştirildiği boğaz köprüsü bu kez de 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları bayrağına ev sahipliği yapıyor. Boğazın incisi konumundaki 1973 yapımı köprü üzerinde yalnızca Türkiye'nin uluslararası tanıtımının yapılacağı etkinliklere izin veriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: