İstanbul (AA)- Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu, barındırdığı tarihi yapılar, yüzlerce bitki ve ağaç türleriyle İstanbullular'a İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde yürüyüş, yemek ve dinlenme imkanı sağlıyor.
Anadolu yakasının Boğaz kıyısında bulunan ve bu bölgenin oksijen deposu olarak bilinen Fethi Paşa Korusu, Sultantepe semtinin İstanbul Boğazı'nı gören sırtlarından başlayıp, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı'nın üst kısımlarına doğru uzanıyor. Koru, ismini II. Mahmud ve I. Abdülhamid dönemlerinde valilik, elçilik ve nazırlık yapan Tophane Müşiri Fethi Ahmet Paşa'dan alıyor.
Fethi Paşa Korusu, İstanbullular'a temiz havada yürüyüş ve koşu alanlarından yararlanıp restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenerek, kentin gürültülü ortamından uzaklaşma fırsatı sunuyor. İBB Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğünce işletilen Fethi Paşa Sosyal Tesisi Amiri Ramazan Açıkyıldız, restoran ve kafe bölümleri olmak üzere
iki ayrı binada hizmet verdiklerini söyledi. Halk arasında "Kuzguncuk Korusu" olarak da bilinen korunun sık ağaç topluluğuna sahip olduğunu belirten Açıkyıldız, "Koru, Anadolu Yakasının siluetinde doğadaki hemen hemen tüm renklerin karışımından oluşan rengarenk bir resim oluşturuyor" dedi.
Korunun içinde yüzlerce bitki ve ağaç çeşidinin bulunduğunu anlatan Açıkyıldız, bu yönüyle burasının İstanbul'un botanik bahçesi niteliğiyle vatandaşlara hizmet verdiğini ifade etti.