'Boğaz'ın sesi kısılıyor

Geçen yaz gündemden düşmeyen ses yasağında süre haziranda doluyor.

Yazlık eğlence mekanları ya kapalı alan yaratacak ya da belediyelerin gösterdiği yerlere gidecek

Çevre ve Orman Bakanlığı, 15 Temmuz 2010 tarihli genelgesinde, açık ve yarı açık eğlence yerlerinden yapılan müzik yayınının 23.59'dan itibaren durdurulacağı kararını almıştı. Geçen yaz 23.59 sembol oldu. Genelde gözden kaçan bir madde daha var. Bu da, bu yaz 23.59'un daha çok gündeme geleceğinin habercisi.

[

MAGAZİN SERVİSİ 'BİRBAK'I FACEBOOK'TAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN](http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Magazin-Birbak/162650420431413)

Genelgede, 4 Haziran 2011'e kadar açık ve yarı açık alanlarda hizmet veren eğlence yerlerinin kapalı hale getirileceği yazıyor. Bu yapılmazsa, mekanların belediyelerin belirlediği alanlara taşınması öngörülüyor.

Yazlık mekanlar, 23.59'dan sonra sesi kısarak hizmet veriyordu. 4 Haziran'dan sonra bu yetmeyecek. Müzik yayını tamamen kesilecek. Bu da, Boğaz hattında eğlencenin 24.00'ten sonra kapalı alana kayacağı anlamına geliyor. Peki tatil beldelerinde ne olacak? Bodrum, Çeşme, Marmaris gibi yörelerde tüm eğlence mekanları açık alanda. Buradan işletmecileri uyaralım. Kapalı alan yaratmak için4 Haziran'a kadar vaktiniz var.