Boğazkale Belediyesi’nden İftar

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, tarım sektöründe gelişen teknoloji ve...

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, tarım sektöründe gelişen teknoloji ve değişime dikkat çekerek, “Artık babadan-deden kalma usullerle çiftçilik tarın doyurmaz hale geldi” dedi.

Boğazkale Belediyesi ramazan ayı nedeniyle iftar yemeği verdi. Yemeğe AK parti Çorum milletvekili Salim uslu’nun yanı sıra Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, AK Parti Boğazkale İlçe Başkanı Osman Tangazoğlu, il genel ve belediye meclis üyeleri, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

İftar sonrası bir konuşma yapan AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Çoruma son 10 yılda yapılan yatırımların toplam maliyetinin 4.5 milyar olduğunu açıkladı.

Bu yatırımlar içerisinde sulu tarıma yönelik çalışmaları önemsediğini açıklayan Uslu, Çorum güçlü sanayisinin yanı sıra büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.

Tarım’ın dünyadaki önemine dikkat çeken Uslu, “Başka ülkelerin sanayileri çok kuvvetli, başka ülkelerinde yer altında doğal zenginlikleri var. Bizim ülkemizde yok. Bizim ülkemizin en stratejik ürünü de tarımdır. Dünyanın en stratejik ürünü de gıdadır. Dünyada en çok nüfusa sahip olan, en hızlı büyüyen ülke Çin. Dünya kriz yaşarken büyüyen ikinci ülkede Türkiye. Nerdeyse dış borcu kalmamış tamamına yakını ödemiş borç veren konuma geldi. Biz hükümet olarak da parti olarak da özellikle tarımsal arazilerin sulu tarımla buluşmasını tarım ürünlerinin tarımsal sanayi ile buluşmasını önemsiyoruz” dedi.

Dünyadaki savaşların büyük bölümünün enerji veya gıdadan kaynaklandığının altını çizen Uslu, bu nedenle Türkiye’nin en stratejik ürünü olan gıda üretiminin teşvik edilerek çeşitlendirilmesi ve tarımsal sanayi ile buluşturulup tüketiciye hazır hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Babadan kalma usullerle yapılan çiftçiliğin artık insanların karnını doyurmaz hale geldiğini belirten AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, “Sulu tarımla tarım sektörünü işletmeye açmak, cazibe alanları oluşturmak, babadan dededen kalan küçük yerleri arazi toplulaştırması yaparak işletmecilerin buraları kar amaçlı kullanmasını sağlamak zorundayız. Yatırım yapmaya değer hale getirmek zorundayız. Bu araziler yatırım yapmaya değerli hale gelince su getirmek, elektrik getirmek, ürün çeşitlendirme daha kolay olacak. Yüzde 35 sulanabilir arazimizi ancak yüzde 10’nunu sulayabiliyoruz. Bu miktarı yüzde 100’e çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz