Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu bahçesinde, 2 bin çam fidanı toprakla buluştu

Yozgat’ın Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu bahçesinde yaklaşık 2 bin çam fidesi toprakla buluştu. 2011-2012 eğitim...

Yozgat’ın Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu bahçesinde yaklaşık 2 bin çam fidesi toprakla buluştu.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nda ağaçlandırma çalışması başladı. Okulun bahçesinde düzenlenen etkinliğe Okul Müdürü Dursun Yararsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yararsoy, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında okul bahçesine yaklaşık 2 bin çam fidesinin dikiminin yapıldığını söyledi.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü ve çeşitli kuruluşlardan yaklaşık 2 bin çam fidanının temin edildiğini ifade eden Yararsoy, ağaç ve doğa sevgisinin önemine değindi. Her vatandaşın fırsat bulduğu zamanlarda ağaç dikmesi gerektiğini söyleyen Yararsoy, "Okulumuzun bahçesine dikilen fidanlar aslında ülkemizin aydınlık geleceğine doğru atılan adımlardır. Kimse benim dikili bir ağacım bile yok dememeli. Herkes ağaç dikmeli, herkesin bir ağacı olmalıdır. Ağaç dikmek hem vatandaşlık, hem de insanlık görevidir." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmalardan sonra ilk fidan toprakla buluşturulup, fidana can suyu verildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz