Boğazlıyan Ticaret Borsası'nda Hububat Alımları Başladı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde buğday ve arpa hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Boğazlıyan Ticaret Borsası buğday ve...

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde buğday ve arpa hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Boğazlıyan Ticaret Borsası buğday ve arpa alımları başladı.

Boğazlıyan Ticaret Borsası'nda 2013 yılı hububat alımı için tören düzenlendi. Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, tüccarlar ve çiftçilerin katılımı ile düzenlenen törenle sezonun ilk ürün alımı yapıldı. Halıcı, yaptığı açıklamada borsada ürün alımının hem çiftçi hem de tüccar açısından iyi olduğunu belirterek, "Temenni ediyorum ki bu yıl daha bol ürün olur. Buğday ve arpada fiyatlar biraz düşük ama en azından rekolte de artış olursa bu farkın rekolte ile kapanabileceğini düşünüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Toprak Mahsulleri Ofisi olsun, tüccar olsun her zaman el ele çiftçinin menfaati doğrultusunda alım yapacaklarını belirten Halıcı, "Bu sene alımların yoğun olarak 3 ay sürmesi bekleniyor. Şu anda arpalar biçiliyor, kalite oranı geçmiş yıllara göre yüksek, bu yıl üründe artış bekliyoruz, aynı şekilde buğdayda da yüksek kalite bekliyoruz." diye konuştu.

Ürün getirecek olan vatandaşların belgelerinin hazır olması gerektiğine dikkat çeken Halıcı, "Ürün bedelleri üreticilerin banka hesaplarına genel müdürlük tarafından yatırılacak olup, her üretici kendi banka hesabını kontrol ederek paranın yatıp yatmadığını görebilecek. TMO sabah saat 08.00’den akşam 19.00’a kadar alımlara devam edecek. Hububat alımı yaptığımız çiftçilerden üretici banka kartı ve çiftçi kayıt sistemi belgesi istiyoruz. Hedef kitlemiz olan çiftçinin mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yaklaşık 3 ay sürecek hububat alım dönemi boyunca çiftçiden anlayış bekliyoruz. Biz onlara gerekli desteği veriyoruz, onlar da alımlarda oluşabilecek ufak tefek aksiliklerde bize anlayış göstersinler." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çiftçilerde buğdayın pazar payının olduğunu, fakat girdi maliyetleri olan ilaç, gübre ve mazot fiyatlarının pahalı olmasından dolayı kar edemediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından okunan dua sonrası kurban kesilerek 2013 yılı hububat alımları başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: