Boğazlıyan Zabıtası, Ramazan Öncesi Fırınları Denetledi

Yozgat Boğazlıyan Belediyesi zabıta ekipleri ve Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, Ramazan ayı öncesi ilçede faaliyetini...

Yozgat Boğazlıyan Belediyesi zabıta ekipleri ve Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, Ramazan ayı öncesi ilçede faaliyetini sürdüren ekmek fırınlarını hijyen ve gramaj konusunda denetledi. Hijyen, gramaj ve işçi sağlığı konularında iş yeri sahiplerini uyaran ekipler, denetimlerde hijyen kadar ekmek gramajının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Zabıta Amiri Recep Tunçyürekli, denetim sonrası yaptığı açıklamada, fırınlarda rutin denetimleri sürdürdüklerini belirterek, Ramazan ayı dolayısıyla bu denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Tunçyürekli, "Halkımızın sağlığını korumak bizim en önemli vazifelerimizden bir tanesidir. Ramazan ayı öncesi, halkımızın, temel gıda maddesi imalatı yapan ve satan iş yerlerini denetleyerek eksik gramaj, işletmenin ve çalışma ortamının temizliği ile gerekli belgelerin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Yaptığımız denetimlerde, firma sahiplerinin istenilen şartlara uyduğunu görmekteyiz. İş yeri sahipleri her şeye dikkat ederek titiz davranmalılar. Burada yaşanacak bir sağlık sorunu ekmek vasıtasıyla diğer insanlarımızı da olumsuz yönde etkileyebilir." dedi.

Reklam
Reklam

Denetimlerin sadece fırınlarla sınırlı olmadığını kaydeden Tunçyürekli, "Gıda üretimi yapan tüm iş yerleri denetim ekipleri tarafından bundan sonra da sık sık denetlenecek. İnsan sağlığı her şeyden önemli. İş yerlerinin genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj konusunda kontrolleri yapılıyor. Halk sağlığı konusunda çok titiz davranıyoruz. Vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği yiyeceğin başında fırın ekmeği gelmektedir. Halkımızın sağlıklı, temiz ve kaliteli ekmek yemesi için bu gibi kontrolleri her zaman yapacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: