Boğazlıyan’da yağmur için eller semaya açıldı

Yozgat’ta havaların kurak gitmesiyle ekili tarım ürünlerinin kuruma noktasına gelmesi çiftçileri endişelendiriyor. Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde...

Yozgat’ta havaların kurak gitmesiyle ekili tarım ürünlerinin kuruma noktasına gelmesi çiftçileri endişelendiriyor. Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde vatandaşlar yağmur yağması için topluca dua etti.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından öğle namazının ardından pazar yerinde düzenlenen yağmur duasına İlçe Müftüsü Mehmet Akdeniz, Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan, kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Müftü Mehmet Akdeniz, yağmur duasının sünnet olduğunu belirterek, "Hem Peygamber Efendimiz (sav) hem de onun raşid halifeleri yağmur duasında bulunmuşlardır." dedi.

Reklam
Reklam

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan da bu yıl kış aylarının çok çetin geçmesine rağmen, nisan ayında yağmur yağmadığını ve ekili ürünlerin kuruma noktasına geldiğini söyledi. Tarım alanları için yağmurun yerinin başka olduğunu ifade eden Alparslan, "Boğazlıyan’da özellikle pancar ağırlıklı tarım yapıyoruz. Bu bakımdan ekili tarlalara gübre ve ilaçlar atıldı. Ürünlerimizin bereketli olması için yağmura ihtiyacımız var." diye konuştu.
Ekili alanlarda ürünlerin kuruma noktasına geldiğini söyleyen Alparslan, “Umarız yağış gelir ve ürünlerimiz kurtulur. İlçemiz tarımsal bakımdan büyük bir ekonomiye sahip. Çiftçilerin zarar etmesi durumunda bütün halk bundan etkilenecektir. İnşallah Allah dualarımızı kabul eder ve yağmur yağar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Müftü Mehmet Akdeniz, tarafından yağmur duası yapıldı. Daha sonra katılımcılara etli pilav ikramında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: