Boksun Kalbi Erzurum'da Atıyor

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 'Üniversitelerarası Türkiye Boks...

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 'Üniversitelerarası Türkiye Boks Şampiyonası' başladı. Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi olarak bilimde ve kültürde başarılı olduğu kadar sporda da başarılı olmak ve gençlere spor yaptırmak gibi bir misyon yüklendiğini söyledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Üniversitelerarası Türkiye Boks Şampiyonası' dün Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Salonunda start aldı. 35 Üniversiteden 130 boksör kilolarında şampiyon olmak için ringe çıktı. 25 hakemin görev yaptığı müsabakalar büyük bir ilgi gördü. Şampiyonanın başlamasından önce açılış seremonisi düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bu şampiyonanın Üniversitelerin birbirlerini tanıması açısından çok önemli ve kaynaştırıcı olduğunu belirterek, "Turnuvada kaybeden olmayacak, herkes kazanacak" dedi. Rektör Koçak, Erzurum'un 2011 UNIVERSIADE sonrasında yurt içinde ve yurt dışında sporla anılan bir şehir olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesi olarak bilimde ve kültürde başarılı olduğu kadar sporda da başarılı olmak ve gençlere spor yaptırmak gibi bir misyon yüklendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

OLİMPİYAT ŞEHRİNE HOŞ GELDİNİZ

Açılış seremonisinde konuşan Vali Yardımcısı Özgür Aslan ise Artık Erzurum'un bir spor ve olimpiyat kenti olduğuna işaret ederek, Erzurum'un yaptığı başarılı ve büyük spor organizasyonları ile dünyada ses getirdiğini söyledi. Vali Yardımcısı Aslan, "Biz tüm katılımcı üniversitelere, spor şehri ve olimpiyat kenti Erzurum'a hoş geldiniz diyoruz. Erzurum beş gün boyunca, Türkiye şampiyonasına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise yaptığı açıklamada Erzurum'un artık bir spor kenti olduğunu ve yaptığı spor organizasyonları ile herkesin takdirini kazandığını söyledi. Çintimar, "Tüm kafilelere ilimize hoş geldiniz diyoruz v e sporculara başarılar diliyoruz" dedi.

ŞAMPİYONANIN TEK BAYAN HAKEMİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisinin ardından katılan üniversitelere ve hakemlere Vali Yardımcısı Özgür Aslan ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından plaket verildi. Plaket töreninin ardından maçlara geçildi. İlk gün eleme maçları yapıldı. İki ringde yapılan maçlar kıran kırana geçti. 25 hakemin görev yaptığı maçlarda tek bayan hakem olarak Ankara Bölgesi Hakemlerinden Berna Yurtsever maç yönetti. 10 Yıldır hakemlik yaptığını belirten bayan boks hakemi, boksu çok sevdiğini ve hakemliği de severek yaptığını söyledi. Bayan boks hakemi tribünlerdeki seyircilerden de alkış aldı. Dün yapılan boks maçlarını Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Boks İl Temislicisi Kadir Hayta ve çok sayıda davetli ile sporsever izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: