Bolay İlk Sergisini Açtı

Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi 16 yaşındaki Sıla Bolay, “natür mort” ve “karma” tarzındaki ilk kişisel...

Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi 16 yaşındaki Sıla Bolay, “natür mort” ve “karma” tarzındaki ilk kişisel resim sergisini açtı.

Forum Alışveriş Merkezi’nde açtığı ilk sergisinde oldukça heyecanlı görünen Sıla Bolay’ın eserleri beğeni topladı. Sergisi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bolay, "Çalışmalarımı 6 ay bir süre içerisinde tamamladım. Sergimde 2 tane karakalem, 2 tane de kendi tasarımım olan natür mort bulunuyor. Geri kalan 18 çalışmam ise kendi yorumumu katarak yaptığım kuru sulu boya çalışmasıdır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Endüstriyel tasarım okumak isteyen Bolay’ın yeteneğini, geleceğine yön vermek için gittiği rehberlik merkezinde tanıştığı resim öğretmeni Lüna Tülay Okan keşfetmiş. Kendisinin de küçük yaşlardan beri resme meraklı olduğunu öğretmenin teşviki ile daha profesyonel çalışmaya başladığını belirten Sıla Bolay, ilk sergi açmaya 1 yıl önce karar verdiğini ve son altı ayını tamamen sergisi için çalışmalara ayırdığını belirtti.

Ona bu süreçte en çok destek veren kişi olan Okan ise, "Sıla geleceğine yön verirken çok sağlam temeller atıyor. Ayrıca çok yetenekli bunun altını çizmek isterim. 16 yaş için çok sabırlı olduğundan dolayı bende kendimi şanslı hissediyorum. İlerde güzel sanat içeriği olan bir mesleğe yönelmesini istiyorum. Çok başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Sıla’nın en sevdiği çalışması ise deniz kabuğu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz