Bölge Hastanesi ihalesi iptal edildi

Elazığ Entegre Sağlık tesislerinin ihalelerinin iptal edildiği bildirildi.

Elazığ Entegre Sağlık tesislerinin ihalelerinin iptal edildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından yapılan Elazığ entegre sağlık tesisi ihalelerinin iptali için Türk Tabipleri Birliği'nin açtığı davada, Danıştay 13'üncü Daire Başkanlığı yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Sağlık Bakanlığı'nın itirazını değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, oy okluğuyla itirazın reddine karar verdi. Türk Tabipleri Birliği'den yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı'nın TBB'nin ihalelere karşı dava açamayacağı yönündeki itirazı da 'Dava konusu Yönetmelik ile getirilen düzenlemelerin, kapsam ve nitelik itibariyle sağlık hizmetlerini ve hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının hukuki durumlarını etkileyeceği kuşkusuzdur. Bu itibarla menfaatini ihlal eden dava konusu Yönetmeliğe karşı Birliğin 6023 sayılı Yasa uyarınca dava açma ehliyeti bulunmaktadır' gerekçesiyle reddedildi” denildi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: