Bölge Oda Ve Borsa Başkanları Kılıçdaroğlu İle Görüştü

Geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu eşliğinde...

Geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu eşliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can ile bölge oda ve borsa başkanlarından oluşan inisiyatif, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, oda başkanlarının çok önemli görevlerde olduğunu ve büyük sorumluluklar taşıdığına dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede barışı ve huzuru beraber getireceğiz. Mücadelesini beraber yapacağız. Biz siyasetçiler olarak bir şeyi beceremedik, 'bir araya gelelim ya şu meseleyi konuşalım' dedik olmadı. Siz daha aktif davrandınız bizleri bir araya getirmek için çaba harcıyorsunuz. Huzur yoksa istediğiniz kadar zengin olun hiçbir işe yaramaz. O nedenle biz her şeyden önce huzur istiyoruz. Her şeyden önce barış istiyoruz. CHP olarak yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını istiyoruz artık. Demokrasinin tam tecelli etmesini istiyoruz. Ben buna gerçekten yürekten inanıyorum ki çözülmeyecek bir sorunumuz yoktur bizim. Yeter ki biz iyi niyetli olarak bir masanın etrafında oturup beraber sorunu çözmek için çaba harcayalım” dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, görüşmede bölgede yaşanan sorunları ve gelişmeleri aktardıklarını belirtti. Hassas bir süreçten geçildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, ''Bu hassas süreçte başkanlarım hem halkın içindeler hem de bölgelerinde, illerinde, ilçelerinde kanaat önderleri. Bu konuda artan sıkıntıları derinden hisseden benim oda ve borsa başkanlarım bu konudaki gözlemlerini ve düşüncelerini siyasi partilerimizin genel başkanlarına aktarıyoruz'' diye konuştu. Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can da, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, MHP ve BDP’nin yanı sıra Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile de görüşmelerini tamamladıktan sonra konuya ilişkin daha geniş açıklamalar yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ekim ayının başlarında bölge ticaret odaları ve borsaları bir araya gelmiş ve barış ortamının tesisi için acil müzakere çağrısında bulunmuşlardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz