Bölge Sularının Takibini Eskişehir Yapacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın su kirliliğinin izlenmesi amacıyla Türkiye genelinde faaliyete soktuğu 20 mobil...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın su kirliliğinin izlenmesi amacıyla Türkiye genelinde faaliyete soktuğu 20 mobil laboratuvardan bir tanesi Eskişehir’e verildi. Sözkonusu laboratuvarda Eskişehir’in yanı sıra Afyon, Bilecik, Bursa ve Sakarya’nın da yüzey ve yer altı sularındaki tarımsal kaynaklı kirliliği tahlil edilecek.

Eskişehir Valiliği'nden alınan bilgiye göre, tarımsal kaynaklı nitrat ve fosfat kirliliğinin oluşmaması ve oluşan kirliliğin de azaltılması için yapılacak çalışmalarda kullanılacak mobil laboratuvar için, teknik personelin de katılımlarıyla ‘çalışma programı belirleme toplantısı’ düzenlendi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıda; mobil laboratuvarın ilk olarak 4 Şubat 2013 Pazartesi günü Sakarya şehrinde faaliyetine başlaması kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam

HER AYIN SON HAFTASI ESKİŞEHİR’DE

Karar altına alınan programa göre laboratuvar, Şubat ayından itibaren her ayın ilk haftasında Sakarya ve Bilecik, ikinci haftasında Afyonkarahisar, üçüncü haftasında Bursa ve son olarak da dördüncü haftasında Eskişehir’de görev alacak.

Mobil laboratuvar ile yüzey sularından ayda bir, yer altı sularından da üç ayda bir alınacak numuneler ile bu beş ilin su kirliliği haritası oluşturulacak ve mevsimsel değişimler düzenli olarak takip edilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz