‘bölgesel Farkındalığı Arttırma' Semineri Yapıldı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliğiyle mesleki yeterlilik kurumunun ve ulusal yeterlilik...

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliğiyle mesleki yeterlilik kurumunun ve ulusal yeterlilik sisteminin kurulması, güçlendirilmesi projesi kapsamında ‘Bölgesel farkındalığı artırma’ seminer yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası meclis salonunda yapılan seminere, Mesleki Yeterlilik Kurumu AB uluslar arası ilişkiler ve projeler birim sorumlusu İsmail Özdoğan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir İnci, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Gaziantep Ticaret Odası MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ve Meslek Lisesi Müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

Mesleki yeterlilik kurumu faaliyetlerinden bahseden, Mesleki Yeterlilik Kurumu AB Uluslar Arası İlişkiler ve Projeler Birim Sorumlusu İsmail Özdoğan, “Bugün dünyada bütün koşullar hızla değişiyor, iş gücünün yapısı ve bu sebepten kişilerin piyasadan beklentileri de değişiyor. Buna karşı eğitimde beklentileri cevap verecek bir yapıya kavuşma ihtiyacı duyuyorlar. Her alandaki hızlı değişim farklı istihdam alanları yaratıyor ve istihdam şekilleri değişiyor. Piyasanın ve farklı işletme tiplerinin gereksinim duyduğu iş profili ve de kişilerin sahip olmaları gereken bilgi beceri ve etkinliklerde bu anlamda değişiyor. Nitelikli iş gücü ihtiyacı sürekli öne çıkıyor ve tüm dünyada da buna uyum sağlıya bilmek amacıyla çeşitli yeni arayışlar içine giriliyor” dedi.

Kurslar düzenleyerek Mesleki yeterlilik sisteminin yerelden başlaması gerektiğini belirten Gaziantep Ticaret Odası MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan ise “Günümüz iş dünyasında çalışanlar. Yürüttüğü işler ile ilgili yaptıkları işin belgeli olarak yürütülmesi yasal bir zorunluluk halindedir. Bunu sağlamaya yönelik olan sistemde mesleki yeterlilik kurumu tarafından kamu kurumları iş yaşamındaki kamu kurumları eğitim kurumları ve iş dünyasının oluşturduğu bir yönetim kuruluyla yürütülmektedir. Bu faaliyetlerin aktif olarak kullanılmasına yönelik özellikle Gaziantep'te bazı çalışmaları başlamış bulunuyoruz. Ben Gaziantep Ticaret Odası olarak bu sistemin yerelden itibaren sisteme oturtulmasını ve bir an önce uygulanması konusunda elimizden gelen desteği vereceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Mesleki eğitimin henüz tam bilincinde olmadıklarını belirten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir İnci, “Biz Milli Eğitim olarak çok önemli verdiğimiz mesleki yeterliliğin henüz tam bilincinde değiliz. Milli Eğitim olarak tabi şuanda birçok kurumla Bakanlığımızın bil hassa yaygın eğitim içerisinde bir çok kurslar açarak bu kurslarda eğitim veriyoruz” diye konuştu.

Mesleki eğitimin ile ilgili yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyen Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ise, “Yaşam boyu felsefe dediğimiz, felsefenin aslında kurumsallaşması, öğrendiğiniz bilgileri becerileri bu kurum tarafından akredite edilmesi ve iş gücü piyasasının bunu tanımasıdır. Bu anamla da çok değerli bir çalışma yapıldığı görülmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: