Bölgesel Gençlik Çalıştayı, Bakan Akdağ’ın katılımıyla sona erdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nın kapanış oturumuna katıldı. Akdağ, çalıştay boyunca...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nın kapanış oturumuna katıldı. Akdağ, çalıştay boyunca masaya yatırılan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, gençlere tavsiyelerde bulunan Akdağ, “Teknoloji bağımlılığı çağımızda büyük bir problem, bizi esir eden bu bağımlıktan kurtulmamız lazım.” dedi.
İki gün devam eden Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nın kapanışında gençlerle buluşan Akdağ, onlara kendi gençlik döneminden bahsetti. Akdağ, “O dönemde gençler, sürekli kavga ediyordu. Kardeş kardeşe kurşun sıkıyordu. 80 ihtilalinden sonra bu durum ortadan kalktı. Bu sefer de despotik bir irade, halkın iradesi üzerinde kendini gösterdi. İstediğiniz gibi düşünemezsiniz, istediğinizi giyinemezsiniz. Nasıl yaşayacağınıza genelgeler, yönetmelikler karar veriyordu. Belli dönemlerde hak ve adalet tamamen ortadan kalkmıştı. Şimdi Türkiye’de kardeşlik hukuku içinde hep birlikte yaşıyoruz. Bu açıdan hepiniz çok şanslısınız.” dedi.
Akdağ, gençlere fanatikliğin, kendi aklını başkasının cebine koymak manasına geldiği uyarısında da bulundu. Akdağ, fanatik olmak yerine idealist olmak gerektiğine dikkat çekerek, “Gençlerimiz idealist olmalı, günü birlik yaşamdan vazgeçmeli.” şeklinde konuştu.
Gençlerin, spor alanlarında ambulans bulunmamasını bir problem olarak belirtmesi üzerine Akdağ, “Türkiye, çok değişti. Telefonunuzdan 112’yi arayın, emin olun ki çok yakınınızda bir ambulans vardır. Çok kısa sürede ambulans hastanın olduğu yere gelir.” ifadesini kullandı.
Gençlerin, madde bağımlılığı konusundaki tespitlerini değerlendiren Akdağ, “Türkiye’de madde bağımlılıı açısından büyük çalışmalar yaptık, bundan sonra da yapacağız. Hem koruyucu açıdan hem tedavi açısından. Türkiye’de batıdaki kadar madde bağımlılığı yok. Sigarayla mücadelemizden geri adım atmayacağız. Alkol tüketimine dikkat etmeliyiz. Özellikle erken yaşlarda alkol kullananlar, ilerleyen yıllarda ciddi problemler yaşayabiliyor. Birçok battı ülkesinde alkol kullanımıyla ilgili ciddi problemler yaşanıyor.” şeklinde konuştu.
Doğru beslenme konusuna da değinen Akdağ, bazı geleneklerin unutulduğunu söyledi. Eskiden daha çok dile getirilen beslenme şeklinin midenin üçe ayrılması olduğu anlatan Akdağ, “Midenin üçte biri yemek, üçte biri su ile doldurulmalı.” dedi. Akdağ, çalıştayın yapıldığı salonun çıkışında ise genç kayakçılarla fotoğraf çektirip, kısa süre sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz