Bölgesel hac mülakat sınavı Siirt'te yapıldı

Siirt İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Bakanlığı’nca 2011 yılında kutsal topraklara gönderilecek hacı adaylarına yardımcı olacak...

Siirt İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Bakanlığı’nca 2011 yılında kutsal topraklara gönderilecek hacı adaylarına yardımcı olacak personeli belirlemek amacıyla mülakat sınavı yaptı. Hac mülakat sınavına Siirt, Batman, Van, Şırnak, Hakkari, Muş ve Bitlis illerinden toplam 228 kişi katıldı.
Siirt Yatılı Bölge Kur’an kursunda yapılan sınava Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet içi Eğitim ve Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Kadir Dinç başkanlık ederken, Siirt Müftüsü Faruk Arvas ve Van Eğitim Merkezi öğretmenlerinden M. Fudayl Erkoç komisyonda görev aldı.
Siirt Müftüsü Faruk Arvas, hac mülakat sınavına kafile başkanı, ekip personeli,din görevlileri, şoför ve hizmetliden oluşan 228 kişinin katıldığını söyledi.
Kutsal topraklara gidecek vatandaşların en iyi şekilde hac farizalarını yerine getirmeleri için yapılan bu organizasyonun oldukça önemlidir." diyen Arvas, "Bu anlamda bölgesel mülakatta Siirt’i seçtikleri için Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine ve Hac Dairesi'ne teşekkür ediyorum." dedi.
Mülakat sonuçlarının ileriki bir tarihte açıklanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz