Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti Büyükelçisi Betancourt Başkan Tanık'ı Madrid'e Davet Etti

Venezüella Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Raul Betancourt, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı Eylül ayında İspanya'nın başkenti...

Venezüella Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Raul Betancourt, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı Eylül ayında İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek olan belediye başkanları toplantısına davet etti.

Venezüella Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Raul Betancourt Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı yeni hizmet binasındaki makamında ziyaret etti. Büyükelçi Betancourt, yeni çalışma ofisinin Başkana yakışır bir ofis olduğunu belirterek başladığı sözlerine Venezüella ile Türkiye arasındaki ilişkilerin özellikle ticari alanda son yıllarda oldukça geliştiğini söyledi. İki ülke arasındaki ilk karma komisyonun Venezüella'da toplandığını ve ikincisinin ise Türkiye'de toplanacağını belirten Büyükelçi, Eylül ayında İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek belediye başkanları toplantısına Avrupalı belediye başkanlarını da davet edeceklerini, dost olarak tanımladığı Başkan Tanık'ı da orada görmekten mutluluk duyacağını ifade etti. Önümüzdeki Ekim ayında ülkesi Venezüella'da düzenlenecek Devlet Başkanlığı seçiminde halkının eğitim, sağlık gibi temel haklarından vazgeçmeyeceğine ve mevcut Devlet Başkanı Hugo Chavez'i tekrar seçeceğine inandığını belirtti. İlişkileri bulunan tüm ülkelerden saygın gözlemcileri seçimler sırasında Venezüella'da bulunmaya davet ettiklerini, böylece seçimlerin şeffaflığını Dünya'ya göstermek istediklerini belirten Büyükelçi, Başkan Tanık'tan destek istedi.

Reklam
Reklam

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık konuk Büyükelçi Betancourt'a, Chavez'in yeni bir dönem daha Başkanlığının, içinden geçmekte olduğumuz küresel, ekonomik, siyasal ve kültürel büyük krizin ağır yükünü üzerinde hisseden farklı kıtalardan geniş halk kitlelerinin uluslararası dayanışmasına katkı sunmaya devam edeceğine inandığını belirten mesajını iletti.

Büyükelçi Betancourt 5 Temmuz Venezüella Milli Günü’nü her zamanki gibi Simon Bolivar Parkı’nda kutlamak istediklerini ve ardından öğle yemeği vermek istediklerini belirterek, Başkan Tanık'ı kutlamada bir konuşma yapmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: