Bologna Süreci Toplantısı

Yükseköğretim standartlarının yükseltilmesini amaçlayan “Bologna Süreci Toplantısı” Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda...

Yükseköğretim standartlarının yükseltilmesini amaçlayan “Bologna Süreci Toplantısı” Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dekanlar, öğretim üyeleri ve personel katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Bologna süreci; öğrencilerimizin ortak hareket edebilmelerini, Avrupa’da rahatça dolaşıp, iş bulabilmelerini amaçlıyor. Yani farklı ülkelerin çeşitliliğiyle birlik oluşturulmaya çalışılıyor. Üniversite olarak özellikle uluslararası öğrencilere çok önem veriyoruz. Üniversitemizin çeşitli uluslardan gelen öğrencilerle zenginleşmesini, farklı kültürlerin bu ortamda harmanlanmasını ve bu öğrencilerin de bizim kültürümüzü tanımalarını istiyoruz. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Bologna Süreci’nin, bu öğrenci akışına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Gerçekten çok yetenekli ve sayısal olarak yeterli öğretim görevlisine ve 100’den fazla programa sahibiz. Bu süreç içinde verdiğimiz eğitimin kalitesini artırabilirsek hem Türk hem de Avrupa öğretim hayatına büyük katkı sağlayabileceğimize inanıyorum. Katılımınız için teşekkür ediyor, başarılı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“Bologna Sürecinin Tanıtımı” ve “Öğrenci Otomasyonu Bologna Süreci ile İlgili Menülerin Tanıtımı” ile devam eden toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz