Bologna Süreci uzmanları ÇOMÜ'de

ÇANAKKALE (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bologna Süreci uzmanları, Kurumsal Ziyaret ve Bölgesel Bilgi Paylaşımı Ziyareti Programı kapsamında, Çanakkale Onsekiz

ÇANAKKALE (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bologna Süreci uzmanları, Kurumsal Ziyaret ve Bölgesel Bilgi Paylaşımı Ziyareti Programı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni (ÇOMÜ) ziyaret etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ziyarette yaptığı konuşmada, hedeflerinin Bologna Süreci'nin de üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Üniversitede eğitim kalitesini artırmada Bologna Süreci'nin araçlardan sadece bir tanesi olduğunu ifade eden Laçiner, "Üniversite dendiğinde en önemli kısım yapılan eğitimin ve bilimin kalitesidir. Bu anlamda Bologna Süreci sadece girişimlerden bir tanesidir ve bir araçtır. Bir standart oluşturmaya çalışıyoruz. Aslına bakarsanız hedef, üniversite olarak da, eğitmen olarak da bizler açısından o standardın üzerine çıkmak olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu tür bilgilendirme toplantılarının hedefinde akademisyenlerin sürece uyum sağlayabilmelerinin yattığını ve benzer toplantıların sık sık gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Laçiner, toplantıya katılan akademisyenlere teşekkür etti.

Bologna Uzmanı Prof. Dr. Miraç Akçay da Bologna sürecinin ne olduğunu ve bu sürecin etaplarını anlattığı bildirildi.

Sürecin bir ayağının öğrenci, bir ayağının öğretim üyesi, diğer bir ayağının da sosyal boyutlardan oluştuğunu ifade eden Akçay, bu noktada da öğretmen merkezli anlayışın değişmesi, işin içine öğrencilerin girmesi gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer ise Bologna Süreci ile ilgili çalışmaları anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz