Bolt iddialı...

Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt'tan 13. IAAF Dünya Şampiyonası öncesi basın açıklaması geldi.

Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt ve Asafa Powel, Yohan Blake, Veronica Campbell-Brown, Melaine Walker, Shelly-Ann Fraser-Pryce ve Kaliese Spencer dahil, diğer madalya beklentisi olan Jamaika atletizm takımı, Jamaika Atletizm Federasyonu (JAAA) ve takım ortağı PUMA® ile birlikte Daegu'da düzenlenecek 13. IAAF Dünya Şampiyonası'nda başarı beklentilerini paylaşmak için bir basın toplantısı düzenlediler.

[

MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

Jamaika Atletizm Federasyon Başkanı Howard Aris, JAAA Başkan Yardımcısı ve Dünya Şampiyonaları Takım Teknik Lideri Grace Jackson, JAAA üyesi ve PUMA yetkilisi Alfred Francis, ünü tüm dünyaya yayılmış PUMA ile ortaklıklarını ve Jamaika halkını gururlandırmak için ne kadar istekli olduklarını paylaşmak atletler ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında için bir araya geldiler.

Reklam
Reklam

Son yıllarda Jamaika'nın yetiştirdiği en ünlü isim, üç altın Olimpiyat madalyası kazanmış ve dünya rekorunu elinde bulunduran, dünyanın en hızlı adamı Usain Bold kazanma arzusunu şu sözlerle basın mensuplarıyla paylaştı: "Her zaman dünyanın en büyük atletlerinden biri olarak benden söz edilmesini arzu ediyorum, bu nedenle bu tür büyük organizasyonları kazanmak için ne gerekiyorsa yapmak gerekir. Dünya Şampiyonaları'ndan büyük organizasyonlar her zaman yapılmıyor. Diamond Lig mevsimi benim ve antrenörüm için çok iyi geçti. En iyi olduğum zamanlardaki formumu yakalayabilmek ve bazı teknik yönlerimi geliştirmek için çalışmalar yaptım. Kendimi çok iyi hissediyorum, çalışmalarım çok iyi gidiyor, ayrıca bu kıtada çok güzel anılarım olan koşular yaptım. Gerçekten piste çıkıp, altın madalya kazanmayı ve Jamaika'yı madalyon kürsüsünde en yüksek yere taşımayı çok istiyorum."

JAAA Başkanı Howard Aris, atletizmin Jamaika için ne kadar büyük bir önem ifade ettiğini şu duygusal sözlerle ifade etti; " Atletizmin Jamaika için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade etmem imkansız. 2.8 milyon nüfusu olan ve küçük bir ada üzerinde yerleşik ülkemizde global atletizm olaylarını halkımız nefeslerini tutarak izliyor ve Usain, Melaine, Asafa, Shelly Ann, Yohan, Veronika ve siyah, yeşil ve altın sarısı renklerden oluşan formaları giyen diğer bütün atletlerimizin başarıları için dua ediyor, onları destekliyorlar. Kore'de yarışıyor olmaktan ve on yıldan fazla süregelen, bulunduğumuz yere gelmemizde önemli rol oynayan, PUMA'nın yatırım ve desteğinden büyük bir heyecan duyuyoruz.

Reklam
Reklam

Kore'de, Bolt'a, pistte PUMA'nın sponsor olduğu diğer takım arkadaşları Lacena Golding-Clarke, Trecia-Kaye Smith ve Jermaine Gonzales eşlik edecekler. Birbirinden yetenekli sporculardan oluşan Jamaika Atletizm Takımı; eski 100 metre rekor sahibi Asafa Powel, Jamaika tarihinde 4. en hızlı koşucu Yohan Blake, 400 metre engelli de Jamaika tarihinde ikinci en hızlı kadın Melaine walker ve 5 olimpiyat madalyası sahibi Veronica- Campbell-Brown.