Bolu-Ankara yolunda kar sıkıntısı

BOLU (İHA) - Bolu-Ankara karayolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşanırken, Karayolları ekipleri güzergahta kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Gerede kesiminde etkisini arttırıyor. Kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde kendisini gösterirken, sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları ekipleri aralıksız tuzlama ve kar kürüme çalışmalarına devam ediyor. Gerede Bölge Trafik İstasyonu'na bağlı ekipler, sürücüleri yavaş seyretmeleri ve araçlarında zincir ve çeki halatı bulundurmaları konusunda uyarıyor. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Gerede'de kar yağışının ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

Reklam
Reklam

İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde ise kar yağışının ilerleyen saatlerde başlaması bekleniyor. Bolu Dağı polis istasyonu yetkilileri, kar yağışı beklenmesi dolayısıyla tüm önlemlerin alındığını belirterek, bu gece yola çıkacak sürücülerin mutlaka araçlarında zincir bulundurmalarını istedi.