Bolu Dağı'nda kar alarmı

BOLU (İHA) - Kar yağışının etkisini arttırması ile birlikte, TEM Otoyolu'nda İstanbul yönüne giden araçlarda zincir uygulaması başlatıldı.
Bolu Dağı'nda da etkili olmaya başlayan kar yağışının ardından TEM Otoyolu Gümüşova Rampaları'nda yoğun kar yağışı olması nedeniyle küçük araçlara zincir takma zorunluluğu getirildi.

Kaynaşlı turnikelerinde tedbirlerini arttıran Bölge Trafik Ekipleri, Ankara yönünden gelerek İstanbul'a gitmekte olan küçük araçlar tek tek durdurarak, zincir takmaları konusunda uyarıyor. Ekipler, özellikle Gümüşova rampalarında kar yağışının etkili olduğunu ve zemin kar tuttuğu için de ulaşımın güçlükle yapıldığını belirttiler.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Bolu Dağı'nda gecenin ilerleyen saatlerinde aşırı kar yağışı bekleyen Karayolları ve polis ekipleri alarma geçti. Ankara ile İstanbul arasındaki tek bağlantı noktası olan Bolu Dağı'nda karayolları ekiplerinin 24 saat boyunca kesintisiz görev yapacağı bildirilirken, tuzlama ve kürüme çalışmalarına katılan tüm personelin izinlerinin de iptal edildiği kaydedildi.