Bolu KHB Genel Sekreteri Yaşar:

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, "Bakanlığımızın hizmet sunum kalitesini, ulaşılabilirliğini, hasta ve çalışan memnuniyetini arttırmaya yönelik

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, "Bakanlığımızın hizmet sunum kalitesini, ulaşılabilirliğini, hasta ve çalışan memnuniyetini arttırmaya yönelik politikaları doğrultusunda hizmet edeceğiz" dedi.

Yaşar, düzenlediği basın toplantısında 2012 yılının kasım ayında uygulanmaya başlanan KHB Genel Sekreterliği'nin Bolu'da çalışmalarına başladığını söyledi.

Yaşar, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat yapısını ve görevlerini düzenleyen, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2 Kasım 2012'de uygulanmaya başladığını, kararname çerçevesinde Türkiye'nin 81 ilinde kurulan ve aynı tarih itibari ile sözleşmeli yönetici durumundaki genel sekreterler, başkanlar, hastane yöneticileri, başhekimler ve yardımcılarıyla, müdür ve yardımcılarının göreve başladığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı'nın yeni yapılanmadaki amacının kaynakların daha etkili, ekonomik ve verimli kullanılması olduğunu dile getiren Yaşar, "Bunun yanında kaliteli, ulaşılabilir sağlık hizmetleri sunarak hasta ve çalışan memnuniyetini sağlamak için Bolu KHB Genel Sekreterliği'ni oluşturduk ve çalışmalara başladık" diye konuştu.

Bolu'nun sağlık tesisleri açısından Türkiye ortalamasına göre yüksek standartlara sahip olduğunu vurgulayan Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakanlığımızın hizmet sunum kalitesini, ulaşılabilirliğini, hasta ve çalışan memnuniyetini artırmaya yönelik politikaları doğrultusunda hizmet edeceğiz. Bahsettiğimiz amaçlara ulaşmak için halkımızla, sivil toplum kuruluşları ile ve basın ile sık sık istişare etmeyi düşünmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda ulaşılabilirliğimizi arttırmak, vatandaşlarımızın şikayet, dilek ve önerilerini almak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet verecek telefonumuz 30 Ocak'ta hizmete girecek.

Hasta memnuniyetini artırmak ve kendimizi değerlendirmek amacıyla hizmet ettiğimiz vatandaşlar arasından, örnekleme yöntemi ile seçilenlere telefon ile dönülüp, görüş, öneri ve istekleri sorgulanacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: