Bolu Müftüsü'nden Süt Kardeşliği Projesi Değerlendirmesi

Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin “Anne Sütü Bankası” projesinin neslin felaketi olacağını ifade ederek, “Aynı...

Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin “Anne Sütü Bankası” projesinin neslin felaketi olacağını ifade ederek, “Aynı anneden süt emmiş bir erkek ve kız çocuğu kardeşlik hukuku oluştuğu için ileride evlenemeyecekler. Anne sütü bankasında da bu işe kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun göreve gelmesinin ardından yaptığı “Anne Sütü Bankası” projesi toplumun her kesiminde tartışılırken, farklı bir tepki de Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin’den geldi. Şahin, “Dinimizde süt vesilesi ile süt emme vesilesi ile süt kardeşliği oluşmaktadır. Dolayısıyla iki yaşından önce bu hadise gerçekleştiği zaman süt kardeşliği oluşmaktadır. Aynı anneden süt emmiş bir erkek ve kız çocuğu kardeşlik hukuku oluştuğu için ileride evlenemeyecekler. Anne sütü bankasında da bu işe kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili devletimiz gerekli tedbirleri alarak kardeşlerin izini ve takibini en iyi şekilde yapmalı. Bunun garantisi verilirse uygulama uygundur. Ama ileride süt kardeşi olanların evlenmeleri dinimizce yasak ve ilerideki nesillerde ortaya çıkması nesil adına ve maneviyat adına bir felaket olur. Bir dejenerasyon olur. Diyanet İşleri Başkanlığının konu ile ilgili 6 şart koştular. Bu şartlar gerçekleşirse anne sütü bankası uygun hale gelmiş olur" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: