Bolu Valiliği'nden Sağanak Uyarısı

Bolu Valiliği, Bolu'da etkili olması beklenen sağanak konusunda vatandaşları uyardı.

Bolu Valiliği, Bolu'da etkili olması beklenen sağanak konusunda vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bolu'da aralıklarla etkili olan sağanak yağışının akşam saatlerinde etkisini arttıracağını, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kent merkezinde yağmurun, yüksek kesimlerde ise kar yağışının etkili olacağını ifade edilen açıklamada, beklenen yağışlar nedeniyle sürücülerin de dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Mevsim şartları gereği toprağın suya doygun olacağı belirtilen açıklamada, "Yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği yerel dolu yağışı, yıldırım, ani sel, su baskını ile gerçekleşen son yağışlar nedeniyle toprağın suya doygun halde olması ve havzalarda doluluk oranı sonucu muhtemel taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: