Bolu Valisi Özçimen: "Günümüzde, ne yazık ki, ormanlarımız insanakarşı büyük bir yaşam savaşı vermektedir"

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Günümüzde, ne yazık ki, ormanlarımız insana karşı büyük bir yaşam savaşı vermektedir" dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Günümüzde, ne yazık ki, ormanlarımız insana karşı büyük bir yaşam savaşı vermektedir" dedi.

Özçimen, Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü kutlamaları kapsamında, Bolu'nun Çayır Köyü mevkisinde düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

Törende konuşan Özçimen, ormanların, ülkelerin doğal güzellikleri ve zenginlik kaynağı olduğunu kaydederek, "Günümüzde ne yazık ki ormanlarımız insana karşı büyük bir yaşam savaşı vermektedir. Küresel ısınmanın da artık net bir şekilde etkilerini göstermeye başlaması sonucunda, çevresel sorunlar, endişe verici boyutlara ulaşmıştır. İhmal, bilinçsizlik ve kasıt sonucu yanarak ya da kaçak kesilerek katledilen ormanların yok olmasıyla birlikte, iklimler ve mevsimler değişikliğe uğramakta, ekolojik sistem bozulmakta, kuraklık artmakta ve yaban hayatı tehlikeye girmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özçimen, dünyadaki orman varlığının sürekli azaldığına dikkati çekerek, "Yurdumuzun yüzde 27,2'si ormanlarla kaplı olup, Bolu'nun da yüzde 62'si ormanlarla kaplı. Bu ülke ortalamasının oldukça üzerinde bir rakamdır. Ancak ormanlarımızın yüzde 49'u verimsiz ormanlardan oluşmaktadır" dedi.

Bolu'nun Türkiye'de flora zenginliği açısından önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Özçimen, Bolu'daki 882 türün 84'ünün Türkiye endemik türlerinden olduğunu, 3 endemik türün de sadece Bolu'ya ait olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, bölgeye sedir, ladin, akçaağaç, akasya karaçam ve dişbudak olmak üzere toplam bin adet fidan dikildi.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Key, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, daire müdürleri, köylüler ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: