Bolu'da 1 Mayıs Bayram Havasında Kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bolu'da sendika ve siyasi partilerin katılımıyla bayram havasında kutlandı....

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bolu'da sendika ve siyasi partilerin katılımıyla bayram havasında kutlandı.

Bolu'da 1 Mayıs nedeniyle Hükümet Meydanı'ndan başlayan ve Bankalar Caddesi'nde sona eren yürüyüşe; Belediye İş Sendikası, KESK, CHP Bolu İl Örgütü, EMEP, Halkevleri Bolu Şubesi Türk İş, Türk Metal-Sen ve vatandaşlar katıldı. Kutlamada polis herhangi bir taşkınlık olmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Türk Metal Sen Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, yaptığı konuşmada "Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için çaba gösterilmelidir. Anayasa, katılımcı demokrasinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı işleyeceği bir yapıya kavuşturulmalıdır. Emekçilerin çıkarlar savaşta değil barıştadır. Atatürk'ün 'Yurt'ta sulh Cihanda Sulh' sözü rehber edinilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün kurumları hukuk devleti anlayışıyla hareket etmelidir. Uzun tutukluluk sürerli kaldırılmalı, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: