Bolu’da 10 Binler İzzet Baysal İçin Yürüdü

Bolu’nun manevi babası hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal için her yıl geleneksel olarak düzenlenen İzzet...

Bolu’nun manevi babası hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal için her yıl geleneksel olarak düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri, 10 binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle başladı.

13 yıl önce hayatını kaybeden ve tüm varlığını kurduğu vakfa bağışlayan Bolu’nun babası hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal anısına her yıl düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri, kortej yürüyüşüyle başladı. Doğup büyüdüğü şehrin her köşesine eğitim ve sağlık alanınca yüzlerce yatırım yapan İzzet Baysal’a Şükran Günleri için şehrin cadde ve sokakları hayırsever işadamının resimleriyle süslendi. Heykelinin dikildiği ve kendi adının verildiği İzzet Baysal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşe Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, merhum işadamı İzzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk, siyasi partililer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve 10 binlerce vatandaş katıldı. Hükümet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte ellerine İzzet Baysal posterleri ve Türk bayrakları alan vatandaşlar, İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyerek heykel önüne kadar geldi.

Reklam
Reklam

İzzet Baysal heykeli önünde protokol konuşmaları yapılırken, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal duygusal anlar yaşadı. Sesi titreyerek konuşan Baysal, “Sokaklarda insanların gözüne bakınca onun sevgi pırıltısını görüyoruz. Gerçekten bu yıl halk yürüyüşü oldu. Rahmetli amcamın da tek isteği buydu. İnsanlar onu unutmuyor ve saygıyla anıyor. Herkese bugün bize eşlik ettikleri için teşekkür ediyorum. Amcamın Bolu’ya bıraktığı eserleri hep birlikte yaşatacağız” diye konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından üç gün sürecek olan İzzet Baysal Şükran Günleri için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: