Bolu'da 12 Ay Boyunca Kayak Yapılacak

Bolu'da bir otel bahçesinde kurulan özel kayak pisti sayesinde tatilciler, yıl boyunca kayak yapma imkanı bulacak.

Bolu'da bir otel bahçesinde kurulan özel kayak pisti sayesinde tatilciler, yıl boyunca kayak yapma imkanı bulacak.

Bolu'nun Karacasu beldesinde faaliyet gösteren bir otelin bahçesine, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan ve 4 mevsim kayak yapılmasına imkan sağlayan özel bir kayak pisti kuruldu.

Türkiye'de ilk defa kurulan pist sayesinde otel yönetimi misafirlerine 12 ay boyunca kayak keyfi yapma imkanı sağlıyor.

Gazelle Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergün, İngiltere'den getirilen özel bir malzeme ile Türkiye'de ilk defa bu tarz bir pist hazırlandığını ifade ederek, "Kartalkaya'da bir kayak otelimiz olduğu için biz kayağa tutkunuz. Onun içinde burada da 'ne yapabiliriz' diye yurt dışında araştırdık. Bu sistemi bulduk ve burada kurduk. Bu pistin yapımında kullanılan malzeme kauçuk esaslı bir malzeme. Özel bir çime benzeyen bir malzeme ama çim değil. Pist suni, kayakta normal kayaklarla yapılıyor. Bu sayede misafirlerimize 12 ay kayak keyfi yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Pistin 100 metre uzunluğunda bir eğitim pisti niteliğinde olduğunu dile getiren Ergün, "Buradaki pistte aynı anda 50 kişi kayabilecek. Pist 100 bin Avro'ya mal oldu. Burada ilk önceliğimiz, kayak bilmeyen misafirlerimize kaymayı öğretmek. Burada kaymayı öğrenen misafirlerimiz Kartalkaya'da rahat bir şekilde kayabilecek" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: