Bolu'da Aile Planlaması Için Rekor Başvuru

Bolu'da geçen yıl 47 bin 555 kişi, aile planlaması için aile planlaması polikliniklerine başvurdu. Bolu...

Bolu'da geçen yıl 47 bin 555 kişi, aile planlaması için aile planlaması polikliniklerine başvurdu.

Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü, aile planlamasına yönelik verilen hizmetleri açıkladı. Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada; isteyerek düşük ve kürtajın, kadın sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin olduğu belirtildi. Aile planlaması yöntemlerinin etkin kullanımı, istenmeyen gebelikleri önlediği için anne sağlığı üzerinde büyük önem taşıdığının belirtildiği açıklamada; aile planlaması hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

Bolu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi'nden daha önce alınan verilere göre Bolu'da, 2010 yılında gerçekleştirilen kürtaj sayısı 448 olarak kaydedilmişti. İl Nüfus Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ise 2011 yılında 3 bin 688 doğum gerçekleşirken, aynı yıl gerçekleşen kürtaj sayısı ise 848 olarak kayıtlarda yer almıştı. 2012 yılına bakıldığı zaman, 2 bin 93 doğumun yaşandığı Bolu'da, kürtaj sayısı 927 olarak açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: